0 položiek za 0 EUR

Tekvicový krém

Recept:
Popis

Potrebujeme: 


Suroviny pre 10 osôb: 


2,5-3kg Hokaido tekvica, 2 stredné cibule, 2 kuracie trupy, 250ml smotana 33%, maslo, Flor de Sal d’Es Trenc Sri Lanka kari, citrónová šťava, mlieko, Extra panenský olivový olej - Lanotta čiliTekvicový olej - Strekov 1075, cuketa, Flor de Sal d’Es Trenc Natural, Čierne korenie


Ako na to: 


Tekvicu si ošúpeme, zbavíme ju jadierok a nakrájame na malé kocky. Spolu s cibuľou ju orestujeme na masle. Pridáme Srilanka soľ, soľ a korenie. Zalejeme vodou, pridáme sprudka opečené kuracie trupy a varíme kým tekvica nezmäkne. Po uvarení vyberieme trupy von a tekvicu rozmixujeme do hladka. Pridáme smotanu, prevaríme a dochutíme citrónovou šťavou. Polievku zdobíme Chili olejom, tekvicovým olejom bylinkami, mliečnou penou a cuketovými lupienkami, ktoré si pripravíme tak, že cuketu nakrájame na tenké plátky, osolíme, obalíme v hl. múke a sprudka vypražíme v rozpálenom oleji.


Príbuzné produkty